Украински военни ще започнат обучение с ракетната система Пейтриът/Patriot в Съединените

...
Украински военни ще започнат обучение с ракетната система Пейтриът/Patriot в Съединените
Коментари Харесай

Украинците започват да се обучават на Пейтриът

Украински военни ще стартират образование с ракетната система " Пейтриът " /Patriot в Съединените щати идната седмица, оповестява CNN, като се базира на двама висши чиновници, осведомени с въпроса.

Според източниците програмата ще се организира във  " Форт Сил " в Оклахома. Там Съединени американски щати организират лично образование за употреба и поддръжка на модерната система за противовъздушна защита. Форт Сил е едно от четирите места за главно образование на Сухопътните войски и за полева подготовка на артилерията. Обучението на украинците за работа със комплицираната система се чака да отнеме " няколко месеца ", съобщи Лора Купър, заместник-помощник-секретар на защитата за Русия, Украйна и Евразия, само че отхвърли да уточни съответни периоди.

Съединени американски щати оповестиха, че изпращат на Украйна ракетната система Patriot в края на декември, когато президентът на страната Володомир Зеленски посети Вашингтон и се срещна с президента Джо Байдън. Преди това почитан чиновник на администрацията съобщи пред CNN, че " действителността на протичащото се " в Украйна в последна сметка ги е накарала да дават системата, откакто месеци наред настояването беше отхвърляно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР